Specerijen

Onder deze benaming hebben we alle gedroogde kruiden, heel of gemalen gegroepeerd.
Specerijen zijn delen van aromatische planten met een sterke smaak. Ze worden in kleine hoeveelheden in de keuken gebruikt als een smaakmaker of als kleurstof. Kruiden zijn te onderscheiden van andere producten die worden gebruikt om de smaak gerechten zoals kruiden of fruit. Het merendeel van de specerijen zijn van exotische herkomst.
Zij kunnen worden ingedeeld in verschillende types:

– volwassen/gerijpte vrucht. Bijvoorbeeld Espelette peper, jeneverbes of jamaicaanse peper (piment).

– de zaden. Bijvoorbeeld venkel, dille of mosterdzaad.

– de wortels. Bijvoorbeeld gember, kurkuma of mierikswortel.

– de bollen van sommige planten, zoals bijvoorbeeld knoflook, ui of sjalot

Ons assortiment specerijen:

  • agar-agar: gemalen
  • ajuin: grove stukken, kleine stukken of gemalen
  • anijs (groen): zaad of gemalen
  • Cayennepeper: gemalen
  • citroengras (sereh): gemalen (u vindt de citroengrastwijgjes in de familie van de kruiden)
  • dille: zaad (u vindt de dillepunten in de familie van de kruiden)
  • Espelette peper: puree, mosterd, “basque ardent” saus, zachte ketchup, pikante ketchup of natuurlijk gemalen A.O.P. (Appelation d’Origine Protégée)
  • fenegriek: zaad of gemalen
  • foelie: gemalen
  • galanga of laos: gemalen
  • gember: grof gehakt, fijn gehakt of gemalen
  • jeneverbes: hele bes
  • kaneel hard (cassia) India: heel of gemalen
  • kaneel zacht Ceylan: heel
  • kardemom (groen): peul, zaad of gemalen
  • karwij (kummel): zaad of gemalen
  • komijn: zaad of gemalen
  • koriander: zaad of gemalen (u vindt het koriander blad in de familie van de kruiden)
  • kruidnagel: heel of gemalen
  • kurkuma: gemalen
  • look: poeder, gemalen, stukjes, schijven, verse roze Lautrec look of gerookte look
  • maanzaad: zaad
  • mierikswortel: gemalen
  • mosterd bruin: zaad
  • mosterd geel: zaad of gemalen
  • nigella (zwarte komijn): zaad
  • nootmuskaat: heel of gemalen
  • paprika (groene pepers) zacht: vlok
  • paprika (rode pepers) zacht: vlok
  • paprika pikant: gemalen
  • paprika zacht: vlok of gemalen
  • paprika gerookt zacht: gemalen
  • peterselie: zaad (u vindt het peterselie blad in de familie van de kruiden)
  • pili pili: peul,gebroken of gemalen
  • prei: stuk of vlok
  • saffraan: draad of gemalen (gedoseerd in capsule)
  • sambal oelek: pasta in bokaal
  • selderij: zaad of gemalen (u vindt de selderij in blad in de familie van de kruiden)
  • sesam wit: zaad
  • sesam zwart: zaad
  • sjalot: grof gehakt of fijn gehakt
  • steranijs: heel of gemalen
  • sumak: gemalen
  • tomaat: gehakt of gemalen
  • vanille Bourbon uit Madagaskar: stok (verpakt in glazen tube om de vochtigheid en het aroma te bewaren)
  • wortel: fijn gehakt

0 comments on “SpecerijenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *