De term kruid wordt gebruikt om te verwijzen naar een jaarlijkse of meerjarige groene plant. Kruiden hebben een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder culinaire, medicinale of spirituele. Het algemene gebruik verschilt tussen culinaire kruiden en geneeskrachtige kruiden.
Het culinair gebruik van kruiden wordt gedeeld in 2 groepen, de eerste zijn de groene bladen van een plant en de tweede de andere delen van een plant zoals zaden, bessen, wortels en vruchten (meer info op specerijen pagina). Voor meer informatie over ons assortiment geneeskrachtige kruiden kunt u terecht op onze pagina Thees – kruidenthees.
Ons assortiment kruiden:
- basilicum: gehakt of gemalen
- bieslook: gehakt
- bonenkruid: gehakt of gemalen
- citroengras: twijg (u vindt citroengras gemalen in de familie van de specerijen)
- daslook: blad
- dille: punt (u vindt de zaden terug in de familie van de specerijen)
- dragon: blad
- kervel: gehakt
- koriander: gehakt
- laurier: gehakt of gemalen
- lavas: gehakt
- marjolein: gehakt
- oregano: gehakt of gemalen
- pepermunt: gehakt
- peterselie: blad of gemalen (u vindt de zaden terug in de familie van de specerijen)
- rozemarijn: blad, gehakt of gemalen
- salie: gehakt of gemalen
- selderij: blad, gehakt of gemalen (u vindt de zaden terug in de familie van de specerijen)
- spinazie: gemalen
- tijm: takken, gehakt of gemalen
Ons assortiment kruidenmengelingen:
- arrabiata
- bruschetta
- fijne kruiden
- Italiaanse kruiden
- kruidentuiltje
- lentekruiden
- maquis kruiden
- paling in het groen
- pizza kruiden
- Provençaalse kruiden
- tzatziki kruiden
- vuurkruiden
- zahtar: gehakt of gemalen
0 comments on “Kruiden”Add yours →