Pepers

Peper wordt ingedeeld in twee verschillende soorten: de echte peper en de valse peper.

Zwarte, witte en groene peper zijn één en dezelfde vrucht van een tropische liaan: de peperplant Piper nigrum. De kleur van de peperbol verandert volgens zijn verschillende stadia van rijping en afhankelijk van hoe hij wordt behandeld. Witte peper wordt verkregen na het verwijderen van het zwarte vlies (peul) van de zwarte peper.

De vruchten van de Piper longum geven de lange peper, die van de cubeba Piper geven die van cubebe peper en die van de Piper borbonense geven de Voatsiperifery peper.

Grijze peper (term vooral in Frankrijk gebruikt) is in feite gemalen zwarte peper, dit is de reden waarom wij grijze peper enkel gemalen vinden. Het is het mengsel van het zwarte vlies (peul) en het wit hart dat deze grijze kleur geeft. Zo grijs en zwart gemalen peper is hetzelfde product!

De peper komt oorspronkelijk van de wouden langs de kust van Malabar in India. Vandaag de dag wordt peper geteeld in vele andere tropische gebieden. De productie is voornamelijk Aziatisch. De grootste producenten zijn Vietnam, India, Maleisië, Indonesië en Brazilië.

Ons assortiment echte peper:

  • groene peper: heel of in steak
  • Pippali peper of lange peper: heel
  • cubebe peper of staartpeper: in bol
  • Voatsiperifery peper: heel
  • witte peper: heel, in steak of gemalen
  • zwarte peper: heel, in steak of gemalen

Ons assortiment valse peper:

  • Guineese peper of maniguette peper of paradijskorrel: heel
  • Jamaicaanse peper of piment of allspice: heel of gemalen
  • kuisboom peper: heel
  • roze bes of roze peper: heel
  • Szechuan peper: heel

Ons assortiment pepermengelingen:

  • 4 seizoenenpeper (groen, wit zwart en roos): heel of in steak
  • citroenpeper: steak
  • witte en zwarte peper: heel

0 comments on “PepersAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *